Clutches zijn kleine, rechthoekige portemonnees die meestal zijn ontworpen om in de hand te worden gehouden. Soms heeft een clutch een ketting greep die om de clutch kan worden gewikkeld om op te bergen. Dit soort tassen heeft niet veel inhoud en wordt vaak gezien op beroemdheden bij award- en ceremonie shows.

Totes zijn redelijk lange tassen die bedoeld zijn om met de hand te worden gedragen in plaats van op de schouder. Dit soort tas heeft vaak een strak uiterlijk met weinig buitenzakken. Sommige totes zijn vrij groot en kunnen een laptop, miniatuur hairstyling tools en identificatie dragen. Toen ze voor het eerst werden uitgevonden, hadden draagtassen zelden binnenzakken en hadden ze geen ritssluitingen. Naarmate het dragen van mobiele telefoons en andere kleine maar dure gadgets populair wordt, evolueerde de draagtas tot een veiligere en georganiseerde tas.

Satchels lijken op een plunjezak. Ze zijn cilindrisch van vorm en kunnen naast de standaard handgrepen ook een crossbody schouderband hebben. Hoewel de grootte varieert, kunnen tasjes groot genoeg zijn om full-size hairstyling tools of meerdere grote laptops te passen.

Sommige tassen kunnen alleen worden omschreven als crossbody of schouderbanden. Hun uiterlijk is gevarieerd en past bij dat van een typische handtas. Sommige tassen lijken zelfs meer op een rugzak dan op een tas. Crossbody riemen gaan over het lichaam en tussen de borsten, terwijl schouderbanden aan één schouder worden opgehangen.

Wanneer een prestigieuze modeontwerper een productlijn maakt, zoals Patrizia Pepe wordt die lijn als ontwerper beschouwd en wordt deze meestal verkocht voor veel meer dan het gemiddelde product in vergelijkbare lijnen. Hetzelfde geldt voor tassen en alle soorten tassen zijn verkrijgbaar in designerlabels. Deze tassen kunnen zeer uitgebreid zijn en zijn vaak gemaakt van echt leer, bont of andere natuurlijke maar beperkte hulpbronnen.

Bron: Maes & Hills